Monday, April 20, 2020

Male porodicne muke

Zdravo svima, dragi moji! Dobro dosli na moj blog.
U danasnjem postu cu malo da se osvrnem na porodicu i njene vrijednosti, na nesto sa cim se susrecemo svakodnevno, pogotovo u trenutnoj situaciji kada smo svi u izolacijama sa svojim porodicama. Kako vi provodite  ovo vrijeme sa svojima i kako vam ide online ucenje? Koliko god imali dobar odnos sa nasim porodicama i koliko god ih voljeli, toliko i nekad imamo raznih neslaganja i nesuglasica medju nama jer se ne slazemo uvijek sa onim sto oni misle i kazu. Tako da se u porodicama cesto desavaju raznorazne situacije, kojima smo svi svjedoci. Svaka porodica ima nesto specificno poput ,,Zar se samo mi cujemo u komsiluku" ili ,,Zasto gledas te gluposti na TV-u". A kako to funkcionise i izgleda iz druge tacke gledista, vidjece u nastavku posta.



Nekada su te svadje vece i ucestalije, a nekada su to neke sitnice poput interneta u kuci, hrane koja nam se ne svidja i slicno. Ali naravno, u porodicama su to cesto neke nevazne situacije zbog kojih nastaje prepirka ali sto je veci stepen nervoze to su prepirke ucestalije. Odnosno svi smo medjusobno skloni nekom etikiranju. 
Na primjer - Sestra samo misli na sebe, brat misli samo o tome gdje ce i kako trositi novac, mama zeli sve da  sazna, tata brani sve... i slicno... Znate vec i sami kakvo misljenje imate o svojim clanovima porodice ma koliko ih voljeli ili cak obozavali.

Da pocnemo prvo od nasih majki. Ima zaista mnogo situacija zbog kojih se prepiremo sa nasim majkama. Ili u cestim slucajevima mi samo cekamo da one zavrse svoje monologe u kojima nas grde. Jer naravno u toku naseg odrastanja one uvijek misle da sve najbolje znaju, saosjecaju se sa nama, nekad i pretvaraju u mini detektive hahah i na osnovu toga misle da bas sve najbolje znaju. Naravno da uvijek misle samo najbolje za nas, ali u nekim slucajevima znaju i da pretjeraju sa svojim pricama. Ali isto tako zele da saznaju sve o nama, i to sto ne znaju zele da saznaju odmah, gdje smo bili, sa kim smo bili, sta smo radili, kuda smo se kretali i slicno. Ali pored toga trebamo da razumijemo nase mame jer pored toga su nama majke imaju jos 100 uloga kao sto je posao, zena, domacica i slicno. Ma koliko voljeni nase majke, koliko god licili na njih, one su tu da nam uljepsaju ali ponekad i ,,zabibere" nas zivot.


Zatim su na redu tate. On mi je uvijek predstavljao divno musko stvorenje na osnovu kojeg bih zamisljala ono sto kasnije zelim od svog muskarca. Ali svadje sa tatama uglavnom nastaju onog momenta kada shvate da nismo vise ona mala djeca koju drzi za ruku i vodi na prve casove plesa ili klavira. Nije im jasno mnogo stvari sto se tice nas, kada smo prije toliko odrasli, poceli drugacije da razmisljamo, zaljubljujemo se u likove iz filmova, placemo uz serije i jos mnogo raznih stvari. Svakako, ukoliko nam nesto brane to je iskljucivo zbog toga sto nam zele samo dobro i sigurno imaju dobar razlog za to koji cemo i mi kasnije shvatiti. 

I dolaze na redu braca sa kojima najcesce imamo te glupe svadje. Raspravke su uglavnom o tome ko je koliko bio za kompjuterom i ciji je sada red, ko ce i koliko sada igrati igrice, sigurno se stalno vucete oko necega cije je, koji dio sobe je vas i slicno. Bilo kako bilo braca su uvijek tu da nas stite kao i nerviraju hahah ali uvijek nam budu tu kao zastitnik. Dok se sa druge strane sestre svadjaju oko najgorih sitnica koje mogu da postoje hahaha pocevsi od toga da li ste vi koristili njen sampon do toga da li ste vi uzeli cokoladu sa njene police. Sestre bas uvijek nadju neki razlog za raspravu i to su neki banalni razloci poput navedenih. A cesto se svadjaju i oko ormara hahaha odnosno da li ste obukli njene nove farmerke u skolu, ili stavili njen parfem. Nesto nevjerovatno kod sestre jeste upravo to sto uzima i radi sve bez pravila. Mada bez obzira na to sestre su uvijek tu da podijelite sa njima neke najmracnije tajne, nesto i dobro i lose sto vam se desilo. Cak i ako niste u pravu one su tu da urade sve za vas.


Porodicu ne mozemo da biramo, to je nesto sto nam dodijeljeno ili bolje receno mi smo dodijeljeni njima. Ali svakako goliko god ih voljeli i koliko god nas oni nervirali moramo poraditi na reakcijama. Jedina osoba koju mozemo promijeniti smo mi sami. Trebamo da smireno postupamo jer smirenost je zarazna bas kao i bijes. Nadam se da vam se svidio danasnji post, ukoliko jeste pisite mi u komentaru sta vi mislite o ovoj temi. Do sledeceg posta. Pozdrav!

Instagram: @lellxph
Email: spahiclejla2@gmail.com


12 comments:

  1. Odličan post!Izabrala si veoma ozbiljnu temu ali si jako lepo to odradila.Ja sam jedino dete u porodici i to mi je zaista krivo jer koliko god se još od malena svi prepirali i "svadjali" sa braćom i sestrama na kraju te niko ne voli i niko te ne podržava kao oni!
    beautyqueen000.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. U potpunosti se slazem sa tobom, mislim da je bogatstvo imati brata ili sestu. Mada, svakako to sto si jedino dijete ima mnoge vrline, roditelji te vole najvise i sve rade za tebe.

      Delete
  2. 'Porodicu ne mozemo da biramo, to je nesto sto nam dodijeljeno ili bolje receno mi smo dodijeljeni njima. ' ovu rečenicu potpisujem! Jednom mi je jedan profesor rekao kako su upravo profesori oni koji nas istinski vole, a obitelji je to "u opisu posla". Ne bih se složila s njim u potpunosti. Zapravo ne bih uopće. Obitelj smo dobili i oni su dobili nas s razlogom. Moramo se voljeti i barem se pokušati razumjeti međusobno. U ovom periodu oni su nam najbitniji. Odlična tema za post, sviđa mi se! :)

    Savršen nered

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komentaru. Slazem se sa tobom zaista, porodica je najbitnija u svemu.

      Delete
  3. Ovo je jako super post ❤ Uzivala sam citajuci, Koliko god imali porodicnih razmirica, na kraju porodica je na prvom mestu. ❤

    ReplyDelete
  4. Super post i blog jedva cekam novi. imam i ja novi post pa svrati kad mognes pozz

    ReplyDelete
  5. Hvala puno na komentaru. Razumijem te u potpunosti sto se tice sestre hahah uglavnom su starija djeca u porodici ljubomorna. Takav primjer ima upravo i u mojoj porodici hahaha

    ReplyDelete
  6. https://support.google.com/adsense/answer/7402253?hl=hr Na ovom linku imas sve objasnjeno, lakse ti je da to procitas bolje ces shvatiti. Ako ne radi onda je vjerovatno greska neka pa sacekaj jos malo. Lijep pozdrav.

    ReplyDelete
  7. Dobar dan i tebi Luiz. Zapraticu tvoj blog rado i dati ti podrsku.

    ReplyDelete





  8. i couldn't believe that i would ever be re-unite with my ex-lover, i was so traumatize staying all alone with no body to stay by me and to be with me, but i was so lucky one certain day to meet this powerful spell caster Dr Akhere, after telling him about my situation he did everything humanly possible to see that my lover comes back to me, indeed after casting the spell my ex-lover came back to me less than 48 hours, my ex-lover came back begging me that he will never leave me again, 3 months later we got engaged and married, if you are having this same situation just contact Dr Akhere on his email: AKHERETEMPLE@gmail.com thanks very much sir for restoring my ex-lover back to me, his email: AKHERETEMPLE@gmail.com or call / whatsapp: +2349057261346












































































































































































    hindi ako makapaniwala na kailanman ay muling makiisa ako sa aking kasintahan, labis akong na-trauma sa pananatiling nag-iisa na walang katawan na manatili sa akin at makakasama ko, ngunit napakasuwerte ako sa isang tiyak na araw upang matuganan si Dr Akhere, matapos sabihin sa kanya ang tungkol sa aking sitwasyon ginawa niya ang lahat ng makataong posible upang makita na ang aking kasintahan ay bumalik sa akin, sa katunayan matapos na ihagis ang spell ang aking dating kasintahan ay bumalik sakin ng mas masg 48 now, dumating ang dating kasintahan ko. bumalik sa pagmamakaawa sa akin na hindi na niya ako pababayaan, 3 buwan mamaya kami ay nakipag-ugnay at nag-asawa, kung nagkakaroon ka ng parehong sitwasyong ito makipag-ugnay lamang kay Dr Akhere sa kanyang email:
    AKHERETEMPLE@gmail.com maraming salamat sa sir sa pagpapanumbalik ng aking dating kasintahan bumalik sa akin, ang kanyang email: AKHERETEMPLE@gmail.com o tumawag / whatsapp: +2349057261346

    ReplyDelete